1 2 3
 
  • Albirea dintilor Ploiesti
  • Medic ortodont Ploiesti

Implant dentar Ploiesti, implanturi dentare

Istoric implant dentar

Pentru oricine lipsa unui dinte genereaza atit discomfort masticator cit si estetic, mai ales daca este in partea din fata. Pentru inlocuirea dintilor lipsa , se apeleza,  in ultimul timp la implanturi. Datorita perfectionarii diferitelor sisteme de implanturi, alegerea si includerea lor in tratament de catre pacienti, nu mai este un lux ci o necesitate Implanturile dentare se folosesc de foarte mult timp. In ultimii 10 ani, domeniul acesta a cunoscut o dezvoltare incredibila.

Tipuri de implanturi dentare

La ora actuala sunt peste 1000 de sisteme diferite in intreaga lume..
De fapt ce este acest implant si cum ajunge el in cavitatea bucala?
Prin raspunsul la aceasta intrebare sper sa spulber reticenta pacientilor fata de implanturi si mai ales faptul ca ei cred ca aceasta procedura este foarte dureroasa. Prin aceasta metoda  fiecarui dinte lipsa ii corespunde un implant, deci o radacina artificial.
Asa cum vedeti in fotografie, implantul seamana cu un surub fabricat din titan pur special tratat si bine tolerat de organismul uman( titanul se foloseste foloseste de foarte multi ani si in alte ramuri ale medicinii: chirurgie reparatorie, ortopedie). El are o parte gri (care inlocuieste radacina dintelui) si o parte aurie (pe care va fi aplicata coroana dentara). Exista si implanturi integral albe, facute din ceramica de zirconium, insa acestea sunt deosebit de scumpe si nu pot fi folosite decit in anumite situatii.

Implanturi dentare Implant dentar final Bolt implant dentar

Inserarea implantului dentar:

Iata care sunt etapele ce trebuiesc parcurse de la inserarea implantului in os si pina la atasarea coronitei din portelan.

  • Prima vizita la dentist:  se fac radiografii panoramice si o tomografie computerizata care ne da informatii despre starea osului(cantitatea si calitatea lui) precum si alte informatii utile implantologului.  Medicul afla starea de sanatate a pacientului si consemneaza intr-o fisa (ex persoanele bolnave de diabet nu pot beneficia de tratamentul prin implanturi) dupa care alege numarul si dimensiunea  implanturilor.
  • A doua vizita la dentist: acum printr-o operatie propri-zisa se insera implantul in os. Se face o anestezie ca la orice extractie, se incizeaza gingia si cu instrumente de mare precizie se face o gaura in os de dimensiunea implantului in care se si insurubeaza . Se sutureaza plaga se face o radiografie de control si se asteapta 4-6 luni pentru ca osul sa integreze implantul.
  • A treia vizita la dentist: Se face o mica anestezie se descopera implanturile si se pun bonturi de vindecare care comformeaza gingia dupa forma viitorului bont protetic si se asteapta o saptamina.
  • A patra vizita la dentist: se indeparteaza bonturile de vindecare si se pun bonturile protetice dupa care se ia amprenta pentru lucrarea din portelan.

Descriere implant dentar desen implant dentar

Avantajele implanturilor:

1. Avantajul principal al tratamentului prin implanturi dentare este acela ca lasa dintii vecini neatinsi. Acestia nu vor fi afectati in nici un fel!
Vechea metoda de tratament consta in punti sau proteze. Amandoua aceste metode afecteaza integritatea dintilor pe care inca ii mai aveti.

2. Un alt avantaj este urmatorul: confortul obtinut cu tratamentul prin implant este superior celui oferit de diferite proteze.

3. Chiar daca nu mai aveti dinti si folositi deja o proteza de multi ani, puteti beneficia de tratamentul prin implanturi. Implanturile vor stabiliza foarte bine proteza. Aceasta va deveni aproape fixa, veti putea minca si vorbi mult mai bine!

4. Folosirea implanturilor dentare va obliga la intretinerea unei igiene deosebit de bune. Acest lucru este deosebit de important.